donderdag 8 januari 2015

Koninklijke Minestrone



Na die kerstfondue, nieuwjaarseend en dat ongelooflijke feestbuffet vraagt, schreeuwt, nee húnkert ons lichaam naar wat verlichting.
Geen beter gerecht om je goede voornemens in te zetten dan deze rijkelijk gevulde minestrone.
Met minestrone is het altijd gezellig.
En denk er om: met zo veel bonen is iedereen een beetje koning!




       Wat heb je nodig?

één ui
selder
 prei
wortelen
paprika
courgette
champignons
drie bouillonblokjes
één blik tomaten in blokjes
één blikje tomatenpuree
één blik cannelinibonen
één blik witte of rode bonen (naar keuze)
bos verse basilicum
300 gram ravioli
1 ciabatta brood
parmezan
pesto






Hoe maak je het?

(één) Snij alle groenten in fijne blokjes (twee) Stoof de ui, selder en prei in een grote kookpot (drie) stoof de wortelen, paprika, courgette en champignons er bij (vier) Vul de pot tot net onder de rand met water (vijf) laat ongeveer 30 minuten koken (zes) voeg de tomaten, tomatenpuree en bonen toe (zeven) kook de ravioli beetgaar in een aparte pot (acht) voeg net voor het opdienen de basilicumbladjes toe (negen) serveer de soep met een kom ravioli, een schaaltje parmezan, potje pesto en sneetjes brood. Zo kan iedereen kiezen of hij veel of superveel ravioli wenst. (tien) laat iedereen scheppen en smullen. Veel plezier!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten