donderdag 30 oktober 2014

Spinazie-champignon canneloni



Marjan en ik jongleren. We jongleren nieuwe jobs, studies, scripties en essays. Daar trachten we een poging tot geregelde vriendschappelijke contacten aan toe te voegen en voldoende lichaamsbeweging op tijd en stond. Vanzelfsprekend hebben we dan de was nog niet gedaan en vult de ijskast zichzelf niet...

We jongleren! 

En hoewel we de voorbije weken deze blog geregeld uit onze handen lieten vallen (het ligt niet aan jou, het ligt aan ons) rapen we hem vol goede moed op. 

Omdat je tijd moet maken voor dingen die je graag doet, omdat we tijd moeten maken om elkaar geregeld te zien vergezeld van een glas wijn en real talk, omdat het een middel is om ons creatief uit te drukken en omdat het ons uitdaagt telkens die ene stap/recept/foto/techniek verder te gaan.

Gezien de dagen korter worden en de nachten langer, zullen we de komende koude maanden ons doel zetten op één wekelijkse post. We geloven dat dit ons meer vreugde zal laten beleven aan het proces en we u zo meer kwalitatief hoogstaande inhoud kunnen aanbieden zonder onszelf naar een burn-out toe te werken.



Spinazie-champignon Canneloni

voor twee hongerige prins(ess)en

Wat heb je nodig?

1 EL + 1tl olijfolie
1 + 1 kleine ajuin, in ringen gesneden
300g champignons, in schijfjes gesneden
200g verse spinazie, gewassen
250g ricotta
100g ham, gesneden in fijne blokjes
nootmuskaat
12 rollen canneloni
1 teentje look, gepeld en fijngehakt
1 glas rode wijn
400g/een blik tomatenblikjes
oregano, tijm, basilicum
250g geraspte kaas
peper en zout

Hoe ga je te werk?

(een) verwarm de oven voor tot 200°C (twee) bak een ajuin in de eetlepel olijfolie in een grote pan. Bak tot de ajuin glazig is (drie) voeg de champignons en spinazie toe en bak nog een tiental minuten of tot de champignons zacht zijn en de spinazie geslonken. (vier) giet het overtollige vocht uit de pan (vijf) meng de ricotta, ham met een ruime hoeveelheid peper en wat zout. Kruid het geheel af met nootmuskaat naar smaak. (zes) vul de ongekookte rollen canelloni volledig met het ricotta-mengsel. (zeven) verhit 1 tl olijfolie in een pan en voeg de look en resterende ui toe. (acht) bak tot de look begint te geuren. voeg de tomaten, wijn en gedroogde kruiden toe en laat twintig minuten op een sluimerend vuurtje inkoken. (negen) giet 1/3 van de tomatensaus in de ovenschaal, schik hier de canelloni in één laag op. Giet de resterende tomatensaus over de canelloni tot deze volledig bedekt is. (tien) werk de ovenschaal af met de geraspte kaas en bak het geheel dertig minuten op 200°C, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt en de pasta gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten