donderdag 30 oktober 2014

warmoesterzwamlasagne

Ik kweek oesterzwammen in onze living. 
Ja, dat zijn schimmels en ze groeien echt angstaanjagend snel.

Maar die smaak! Die smaak! 
Geen water en rubber, wél herfstzon en gezellige boswandeling .
Zo hebben we onze zwammen graag.


Wat heb je nodig?
voor twee hongerige magen
Een vlucht oesterzwammen*
Een busseltje warmoes
klontje boter
bloem
300 ml halfvolle melk
100 gram parmezan
lazagnebladen

* vakjargon









Hoe maak je het?
(één) Hak de oesterzwammen fijn en snij de warmoes in stukken. Stoof ze beide in een klontje boter. (twee) Maak een gewone bechamelsaus van de boter, bloem en melk. Voeg hier de parmezan aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. (drie) Wissel plakjes lazange, een laagje oesterzwammen met saus en een laagje warmoes met saus af.  (vier) Strooi er meer parmezan over. (vijf)Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °. Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten