zaterdag 25 oktober 2014

Krachtvoer: een (foto)verslag


Alweer een week geleden deden mijn maatje en ik het laatste festival van dit jaar aan; KRACHTVOER. Dit alomvattend festival over eten focust naast het culinaire aspect van voedsel ook op de ecologische impact, het maatschappelijk belang en de culturele beleving van voeding in zijn breedste zin.


Of zoals de dames van Alle Dagen Honger -brains en faces van de gehele organisatie- zo mooi zelf omschrijven: 

'KRACHTVOER mixt en matcht literatuur met cocktails, documentaires met boeiende nagesprekken en gastronomische diners met street food. Je denkt, luistert, kijkt, leert, proeft en probeert.'


























We hadden ogen, handen en honger tekort om van al wat aanwezig was te proeven. Daarom hier slechts een minimale fractie van wat er zoal te doen was: 

Meteor wist onze honger te stillen met betaalbare en ruime porties healthy streetfood, op een vlotte en toegankelijke wijze kregen we prachtige bordjes op de schoot gemikt die nóg beter smaakten dan het oog ons liet geloven.



Op de markt (zie foto's onder) zagen we voornamelijk passie. Passie voor de goede zaak, passie voor handgemaakte producten en passie voor innovatieve ideeën. Je kon er door kookboeken snuisteren, een legkip adopteren, proeven van homemade confituur, zaden kopen en prachtig servies kopen.



Naast een kelder gevuld met appetijtelijke creaties en projecten viel ons oog op deze al te gekke macaron-toren. Ofte: waarom felle kleuren, snoepgoed en vergrotingen nooit een slecht idee zijn.


We zagen ten slotte de documentaire The sower die ons meenam naar een zadenboerderij in Canada. Om nogmaals de woorden van ADH in de mond te nemen: 'Een lofzang op de biodiversiteit door de ogen van een excentrieke producent.'


KRACHTVOER: u ziet ons terug op de volgende editie! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten