maandag 11 augustus 2014

De Ultieme Verleiding

Sommige dingen mag je echt alleen eten bij bijzondere gelegenheden:
een verjaardag, een nieuw jaar of nieuwe job, een housewarming...
Op werelddierendag!
Dag van het park.
Wanneer het meer dan 25 graden is buiten: dat moet gevierd!
Of echt héél erg koud... comfort food heet dat dan.
Wanneer je net gedumpt werd.
Of bij een ruzie met je lief. Een erge ruzie dan.
(...)
Bij nader inzien: bij alle vormen van hartzeer
Dat is het wel zowat.
O, en nog bij sterke hormonale schommelingen natuurlijk: dat is overmacht.
(en geniet dan gerust met ons mee, lieve mannen)
een onverwachte aanval van melancholie vraagt ook wel om iets lekkers.

We concluderen:
als je dit niet élke dag eet, ben je echt heel goed bezig!
Een stempel op je kaart en een bank vooruit.

Ik maakte deze taart voor mijn familie. Te vieren: een nieuwe woonst (en wat voor één!)



Browniekaastaart met rode vruchten


Wat heb je nodig?

browniebodem

100 gram pure chocolade
120 gram boter
220 gram fijne suiker
100 gram bloem
twee eieren
120 ml melk
snuifje chili

kaastaarttop

400 gram diepvriesframbozen (of verse)
100 gram aardbeien
500 gram platte kaas
120 ml yoghurt (=één potje)
drie eieren
130 gram suiker

decoratie
chocolade
verse aardbeien of frambozen

 Wat moet je doen?

(1) verwarm de oven voor op 180 °. (2) begin met de browniebodem. Smelt de chocolade met de boter.  Neem je pan van het vuur en meng met de suiker. Voeg nadien de losgeklopte eieren met melk toe en  de bloem. Kruid met een snuifje chili of cayennepeper-iets pikants. (3) Bak de bodem ongeveer een halfuur in de oven.  (4)  Maak terwijl de bovenlaag. Meng alle ingrediënten door elkaar, eventueel kan je het even mixen (hangt ervan af of je van glad houdt of met stukjes) en giet het over de afgekoelde browniebodem.  (5) Bak in de oven tot je er in kan prikken en er niets (of weinig, het stijft nog op later) aan je vork blijft plakken. Bij mij duurde het ongeveer een uur. (6) Laat het een nachtje opstijven in de koelkast. (7) Doop verse frambozen of aardbeien in gesmolten chocolade. Drop ze willekeurig op je taart en laat afkoelen. Smakelijk! 

 

 









Het was heel gezellig en de taart viel goed in de smaak!
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten