woensdag 6 augustus 2014

Picknick met focaccia en zuiderse salade

Jullie hadden het al helemaal in de gaten of jullie weten het nu: wij zijn dol op picknicken! In de zon met een flesje rosé of koppig in de regen met onze paraplu.Veel kans dat je ons op een deken in het Baudelo vindt. Stuur ons gerust jouw lievelingspicknickplekje. Dan gaan we een keertje samen?
En wat dacht je van een heerlijke krabburger om mee te nemen? Een groentenquiche? Of een dozijn kersen-ricottacupcakes? Toevallig vind je die allemaal op onze receptenpagina!
En als dat nog niet voldoende inspiratie is...


Focaccia

Voor twee picknickers met veel honger

Wat heb je nodig?

 500 gram bloem
1 zakje gist
250 ml warm water
een bos verse rozemarijn
1 eetlepel zeezout
4 eetlepels olijfolie
zwarte en groene olijven


 Wat moet je doen?

(1) verwarm de oven voor op 180 °. (2) los de gist op in het warme water.  (3) Meng de gist met de bloem. Kneed het geheel grondig.  (4)  Voeg zout en olijfolie toe. Kneed verder.   (5) Snij de olijven in kleine stukjes en hak de rozemarijn fijn. Meng alles met je deeg. (6) Laat het geheel 2 uur* rijzen op een warme plaats. (7) Bak de foccaccia ongeveer 30 minuten.

*Mijn focaccia rees ongeveer 15 minuten: soms lijd ik aan hybris in de keuken. Hij zag er uit en voelde als een baksteen. Een zeer smakelijke baksteen weliswaar. Geduld is dus de boodschap!



Salade

Wat heb je nodig?
1 gele en 1 rode paprika
handvol olijven
een bosje verse basilicum
1 blikje ansjovis
1 bol mozzarella
twee tomaten
balsamico-azijn

 Wat moet je doen?

(1) Snijd de papika's in smalle reepjes, overgiet ze met balsamico en gril ze een kwartiertje in de oven.. (2) Snijd de tomaten en ansjovis, scheur de mozzarella (rustiek effect!) en halveer de olijven.  (3)  meng alles door elkaar en werk af met een berg basilicumblaadjes.



Veel plezier!

Als Eva in het land was, vond je hier een prachtige compositie van de gerechten in het gras. Het zou er heel smakelijk en kleurrijk uitzien. Ik doe beroep op jullie verbeelding! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten