zondag 3 augustus 2014

Groentenquiche

verhuizenlachendansenopruimenwerkensolliciterenzoenenvierenreizenplannenmakendromenluisterenbezoekenlezenonderhoudenplantenpratendecorerenkiezen.. we hebben het druk. Tijd om te bakken! Want bakken = rust. Staren door het ovenraampje als mindfullness. Mindfullness met een lekker einde.

Quiche mag helemaal afhangen van je koelkastinhoud. Gebruik vooral je eigen restjes en inspiratie!

Oh ja, en aangezien onze huisfotografe aan het genieten is in het verre Portugal: voor één keer likkebaarden met webcamfoto's.





Groentenquiche


Wat heb je nodig?
 

één rol kruimeldeeg *
één courgette
250 gram champignons
zongedroogde tomaatjes in olie
kerstomaatjes
één bol mozzarella
een handvol zwarte olijven
vier eieren
parmezan

* als je helemaal zen wil zijn, kan je dit natuurlijk ook zelf maken.


 
Wat moet je doen?

(1) verwarm de oven voor op 180 °. (2) snij de courgette en champignons in blokjes en stoof ze kort (3) vul een bakvorm met het kruimeldeeg en bestrooi met de groenten, stukjes zongedroogde tomaat, blokjes olijf en mozarella (4) kluts de eieren met wat olie van de zongedroogde tomaatjes (mjammie) en groene kruiden  (5) overgiet de bodem met het eiermengsel (bedek zeker de zongedroogde tomaatjes - die verbranden blijkbaar snel!), leg de kerstomaatjes er bovenop en bestrooi met parmezan. (6) Bak tot de bodem goed doorbakken is, ongeveer 15-20 minuten.
Serveer met salade voor het Gezonde Gevoel.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten