vrijdag 19 september 2014

ontbijt-crumble met peer, framboos en cruesli


Dit supereenvoudige recept heeft alles in huis voor een zalig verwenontbijt. Het is zalig zoet, vullend en ook wel best gezond. Slaap uit, maak deze crumble en snoezel nog lekker even verder terwijl de geuren je huis vullen.


Ontbijt-crumble

Wat heb je nodig voor vier personen?

3 peren
100 g frambozen
1 tl maïzena
1 tl kristalsuiker 
6 el cruesli (of havermout)
1 el honing (mag gerust meer zijn, naar smaak)
2 el bloem
3+1 el boter (op kamertemperatuur)

Hoe ga je te werk?

(een) verwarm de oven voor op 180 graden. (twee) snijd het fruit in stukken van circa 1 cm. Frambozen laat je heel. Meng het fruit tesamen met een theelepel maïzena en de suiker. Deze zorgen samen voor een heerlijke siroopish textuur van het sap. (drie) bedek de bodem met het fruit. (vier) maak de crumble door bloem, cruesli, honing en 3 el boter te mengen tot een kruimelig deegje. (vijf) strooi het havermengsel gelijk over het fruit. Verdeel de resterende eetlepel boter in kleine vlokjes over het kruimeldeeg. Bak gedurende circa 20 minuten of tot het fruit kookt en de kruimellaag goudbruin is. (zes) serveer met yoghurt en liefde voor een stevig ontbijt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten