zaterdag 20 september 2014

granola met quinoa


Vroeger werden we in winkels aangetrokken tot glinsters, primaire knalkleuren en alles met een beertje op. 
Zoveel jaren later kunnen we de groene verpakkingen vol bio, eco en healthy niet links laten liggen. Beloftes van eeuwige gezondheid en prachtige huidporieën trekken onze aandacht.


Deze week hoorde ik voor het eerst de term superfoodslet.
Wil jij ook één worden?

Maak dan dit eenvoudige ontbijtrecept. 
Het is smakelijk, extreem gezond én hapt supervlot binnen. 
Nog één keertje snoozen dus!

Ontbijtgranola

Wat heb je nodig?
250 gram havervlokken
150 gram quinoa (in vele winkels uit voorraad, probeer de AH)
Een handvol zaden en pitten (denk: zonnebloempitten, lijnzaad...)
Een handvol gedroogde vruchten (denk: cranberries, dadels, abrikozen, rozijnen...)
200 ml appelsap




Wat moet je doen?
(één) Verwarm de oven voor op 200 graden. (twee) Meng de havervlokken met de quinoa en het appelsap. (drie) Laat je mengsel een kwartiertje roosteren in de oven. Het moet er goudbruin uitzien. (vier) Laat afkoelen. (vijf) Voeg de zaden en fruit toe. (zes) Bewaar in een voorraadpot. Serveer met yoghurt of kwark en vers fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten