maandag 1 september 2014

Tandoori-rijst met garnalen


Iets anders, iets eenvoudigs, iets lekker. 

De schoonheid van dit slaatje zit hem in de eenvoud. De gekookte rijst wordt gemengd met kortgebakken groenten en op smaak gebracht met enkele eetlepels kruidenpasta. Afwerken doe je met verse garnalen en koriander 
-die laatste had ik niet in huis toen de foto werd getrokken maar durf ik wel reeds aan te raden- 
ET VOILA!

Daarnaast is dit een ideaal slaatje om groenten- en of vlees/visrestjes in weg te werken. Ik verving de spek- en tomatenblokjes uit het oorspronkelijke recept door erwtjes en ajuin, maar ook gegrilde courgette, snijbonen en paprika kunnen hierin weggewerkt worden. Ik weet alvast dat ik de volgende maal een halve appel en cashewnoten ga gebruiken als afwerking. En jij? Hoe ga jij met dit recept spelen?

Tandoori-rijst

 Gebaseerd op: foodies magazine, sept 14, pag 43


Wat heb je nodig voor twee personen?
- 150g rijst
- zout en peper
- 1 prei
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 200g (diepvries)erwten
- 1 bosje koriander
- 2 el olijfolie
- 2 el tandoorikruiden
- 250g gepelde garnalen



Hoe ga je te werk?

(een) kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat even staan. (twee) was de prei grondig en snij hem in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Hak de koriander grof. (drie) verhit de olie in een pan en bak er de ajuin, prei, knofloof en erwtjes circa 4 minuten in. (vier) voeg de tandoorikruiden aan de prei toe en bak nog een minuutje op hoog vuur verder. (vijf) voeg de rijst toe en meng het geheel goed. Werk af naar smaak met zout, peper en koriander. Roer de garnalen door de rijst en geniet!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten